27 Ekim 2013 Pazar

1000 Devresi Buluşma Adresi....

Önsöz :

Sevgili Devrelerim;

Cumartesi gecesi Selimiye Ordu evinde buluştuk, Pazar günü size bu siteyi hazırladım, Pazartesi gününden itibaren de işlevli her türlü amaca hizmet eden böyle bir siteyi faaliyete geçirmiş olmanın haklı gururu içerisindeyim. 

Kısaca amaç, kapsamı, ilkeleri bahsettikten sonra siteden etkin ve verimli bir şekilde nasıl faydalanılabilir o konuya değineceğim.

Amaç : 1982-1985 Mezunu Astsubayların bir araya gelmesi ve birbirinden haberdar olmasına vesile olması adına iletişim altyapısı oluşturmaktır.

Kapsam : Bu site Çankırı Astsubay Hazırlama Okulu 1982-1986 Mezunlarını kapsar.

İlkeler   :  

1.  Anayasa, Kanun, Yönetmelik, Genel Ahlak kuralları dışına çıkılamaz.

2.  Kanunen suç olmasa dahi Kanunların boşluğundan yararlanarak suç işleme teşvik edilemez bu maksatla platfom kullanılamaz.

3.  Bu site kaynak gösterilerek hiçbir ad altında para toplanamaz, maddi bir çıkar sağlanamaz. Bu siteden kaynaklanan her türlü faaliyet ücretsizdir ve daima ücretsiz kalacaktır.

4. Sitede yorum yapanların görüşleri kişiseldir, site görüşü olarak değerlendirilemez.

5. Hiçbir Devremiz bu siteden engellenemez, bu sitede eşit yararlanma hakkından mahrum bırakılamaz.

Siteden Yararlanma Usulleri : 

Burada sohbete başlamak için ve diğer bölümlerde yorum yapabilmek için öncelikle bir Google Gmail hesabınız olması gerekir. Gmail hesabı olan devrelerimiz hemen sohbete başlayabilir, Gmail hesabı olmayan devrelerimiz de 5 dk içinde Gmail hesabı alıp sohbete dahil olabilir. Diğer sayfaların altında yorumlarda bulunabilir, görüş ve öneri sunabilir.

Sohbetler alttaki yorum bölümüne yorum yazılarak yapılacaktır.

Neden Blog?

Kimseyi küçümsemek istemem ama ben Sosyal Medya deviyim. Bu Ülkede hiç kimse bu konuda benim elime su dökemez. İster bu iddiama güvenin sözüme itibar edin bu Blog ile işe koyulalım. İsterseniz de aklınızda acaba daha iyisi olurmu sorusu takılsın bence mahsuru yok aklınıza takılan Sosyal Medyadan size bir iki kesit aktarayım.

Önceleri daktilo vardı, sonra elektironik daktilo çıktığında o kadar çok sevindik ki ondan sonraki her gelişmeye de gözlerimizi kapattık. Arkasından bilgisayarlar Kıt'alara geldi.Gelirken de teknolojik korkuyu beraberinde getirdi. İlk Program PW idi, WORD kullanıp yazıcıdan belge çıkarabilenler sanki Microsoft Mühendisiydi, sonra EXELL tablolar, programlar vs derken MİRC çıktı ilk sohbet programı. Ardından İCQ, ardından, MSN ardından Facebook ama 220.000 Assubaydan 220.000'i de Facebook'a çakılıp kaldı. Ama teknoloji Facebook'ta parkta değil, durmadı ve dahası var. Twitter çıktı, g+1 çıktı bugün kaçınızın Twitter hesabı var? Gazete mi okumak istersiniz? Tv mi seyretmek istersiniz? Twitter Tv & Facebook Gazetedir. Twitter'da anında müdahil olursun, Facebook'ta müsait olduğunda okursun.

Aynı şekilde bir web sayfası yapmak için domain name alınırdı, hostig kiralanırdı, ASP veya PHP bilen eleman bulunurdu, FLASH, GİF animasyon bilen aranırdı, FTP ile site saatlerce yüklenirdi, yeni bir yazı eklemek için kanser olunurdu, bütün bunlarda maddi manevi külfet olurdu. Emek gider, Para gider, Zaman gider, her şeyden önemlisi Heves giderdi.

Ben artık ne yapıyorum biliyormusunuz Twitter'da 140 karekter ile telefonda mesajlaşır gibi dert anlatmak yerine bir A4 büyüklüğünde yazımı blog'dan yazıyorum. Attığım her tweet sonuna da blog linkini koyuveriyorum o yüzden Radikal Gazetesinin trajı 20.000 benim bu sitemin tirajı http://ckayikci.blogspot.com/ 181.000, Twitter takipçim 3000 kurduğum TAF Grubu üyelerimin toplam takipçi sayısı 1.000.000 tek başına teknoloji bilmek de yetmiyor strateji ile beslenmedikten sonra.

Sevgili Devrelerim stratejik olarak bu Blog Devrelerimizin her türlü amacını gerçekleştirmesine mükemmel bir altyapı oluşturacaktır. 

Saygılarımla
Cavit KAYIKCI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder